Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kuchenteig (am besten am Vortag zubereiten)
- Butter zum Einfetten
- 250 g Buttermilch
- 250 g neutrales Öl z. B. Rapsöl
- 10 g Weißweinessig
- 1 TL Lebensmittelfarbe, rot (Farbpaste) (optioneel)
- 400 g Weizenmehl, glatt
- 30 g Kakaopulver, ungesüßt
- 5 g Natron
- 1 Prise Salz
- 115 g Butter, weich, in Stücken
- 275 g Zucker
- 2 TL Vanillepaste
- 2 Eier (Größe M)
Tränke für die Kuchenböden
- 80 g Zucker
- 50 g Wasser
- 100 g Prosecco, rosé
Füllung
- 1 Granatapfel
- 3 Gelatineblätter
- 40 g Feinkristallzucker
- 2 Päckchen Sahnesteif (à 8 g)
- 400 g Mascarpone, sehr kalt
- 400 g Schlagobers, sehr kalt
- 200 g Ribiselmarmelade
Weißer Schoko-Drip
- 100 g Schokoglasur, weiß (z. B. Dr. Oetker Glasur Weiße Schoko)
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2742 kJ / 655 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 65 g
- Vetten
- 42 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 2.5 g
- Natrium
- 253 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zitronen-Macarons mit Lemon Curd und Joghurt-Ganache
2h 30 min
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2h 30 min
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25 godz. 30 min
Baiser-Herzen
2h
Mohn-Macarons mit Himbeer-Füllung
2h 30 min
Bananen-Joghurt-Ganache für Macarons
3 Std. 10 Min
Brandteigtorte mit Vanillecreme und frischen Beeren
2h 10min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3h 40min
Erdbeer-Tiramisu
3h
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3 Std. 10 Min
Luftige Topfentorte mit Himbeerfüllung
13h
Zitronen-Cupcakes mit Heidelbeer-Frischkäse-Buttercreme
1h 30min