Compatibele versies
Gerstsalade met sinaasappels, koriander en amandelen
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g rauwe amandelen
- 80 g uien, gehalveerd
- 30 g olijfolie
-
70
g vers geperst sinaasappelsap
of 70 g vers geperst bloedsinaasappelsap - ¼ tl gemalen kaneel
- 2 tl garam masala (geroosterd specerijen mengsel)
- ½ tl gemalen komijn
- 1 tl gedroogde gemalen kurkuma
- 30 g agavesiroop
- 50 g witte wijnazijn
- 60 g gedroogde veenbessen
- 15 g verse korianderbladeren, en iets meer als afwerking
- 2 tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 250 g parelgerst
- 1000 g water
-
3 - 4
sinaasappels, geschild, in plakjes (5 mm)
of 3 - 4 bloedsinaasappels, geschild, in plakjes (5 mm)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 2221 kJ / 530.8 kcal
- Eiwitten
- 13 g
- Koolhydraten
- 86.7 g
- Vetten
- 17.3 g
- Verzadigd vet
- 2 g
- Vezels
- 17.7 g
- Natrium
- 1187.4 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tajine van lam met abrikozen en honing
1h 30 min
Vegetarische chili
Geen beoordelingen
Warme salade van zoete aardappel en kikkererwten
Geen beoordelingen
Batbout met kaas
30min
Harira
7 Std.
Tunesische Chorba
45min
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Geen beoordelingen
Kleine carnaval beignets
Geen beoordelingen
MENU - Champignon-aardappelsoep, gevuld kalfsvlees met oven-aardappelen en pastinaak, mandarijn-tiramisu
Geen beoordelingen
Koken van gierst
Geen beoordelingen
Gevulde Marokkaanse broodjes (Batbout)
2 godz. 40 min
Vegetarische kaasmuffins met hazelnoot
45min