Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 450 g eggplant, cut in matchsticks (5 cm)
- 750 g water
- 25 g garlic cloves
- 50 g shallots
- 200 g red tomatoes, cut in quarters
- 85 g fresh red chillies, cut in halves
- 40 g vegetable oil
- 15 g red bird's eye chillies
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 80 g Indonesian red spice paste, room temperature
- 1 stalk fresh lemon grass, cut in halves, bruised
- ½ tsp sugar, adjust to taste
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ¼ tsp ground white pepper, adjust to taste
- 1 lime, juice only
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 886 kJ / 213 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 21 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 6 g
- Natrium
- 400 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Tomato-egg soup
20min
Stir Fried French Beans
15 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Steamed Oyster Mushrooms
25min
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1h 25min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 Min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15 Min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min