![Julekake (brioche norvégienne) Julekake (brioche norvégienne)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7989816af10ca3f7999dd141e53356d0/Derivates/1de5d47020a1807c7e638a008920414beae66135.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 90 g de lait, et 3 c. à soupe
- 60 g de sucre en poudre, et ½ c. à café
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 60 g d'eau
- 2 sachets de levure boulangère sèche
- 2 œufs
- 290 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café rases de cardamome en poudre
- 50 g d'écorce de citron confit
- 70 g de raisins secs
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1138.9 kJ / 270.6 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 45.3 g
- Vetten
- 5.6 g
- Verzadigd vet
- 2.9 g
- Vezels
- 2.4 g
- Natrium
- 126.1 mg
Alternatieve recepten
Sablés de Pâques
1h 30min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Berawecka d'Alsace
3h
Cake aux fruits confits
4 godz. 30 min
Kouglof alsacien
4 godz. 20 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Stollen
3h 45min
Brioches roulées salées
4hod. 45min
Soda bread irlandais
45min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3 Std. 15 Min
Brioche extra crémeuse
2h 15min
Pain cocotte seigle et épautre
2h 40min