Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 170 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 170 g caster sugar
- 3 eggs
- 170 g self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp natural vanilla extract (optional)
Filling
- 100 g jam (strawberry or raspberry - see Tip)
- 200 g pouring (whipping) cream
- 125 g fresh raspberries
- 1 tbsp icing sugar, to dust
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1565.5 kJ / 374.2 kcal
- Eiwitten
- 4.1 g
- Koolhydraten
- 39.2 g
- Vetten
- 22.7 g
- Verzadigd vet
- 13.8 g
- Vezels
- 1.4 g
- Natrium
- 396.3 mg
Alternatieve recepten
Irish soda bread
45min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Butterfly Cakes
1h
Christmas mince pies
1h 40min
Rhubarb crumble
45min
Coffee and Walnut Cake
1h 10min
Victoria Sponge
1h 10min
Shortbread
1h
Classic Flapjack
55min
Chocolate butter cream
10 min
Scones
30min
Raspberry and Apple Crumble
1 godz. 5 min