Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only, bruised
- 15 g old ginger, cut in slices
- 5 g fresh galangal
- ½ cm fresh turmeric
- 2 fresh red chillies, deseeded
- 5 dried chillies, deseeded, soaked to soften
- ¾ tsp coriander seeds
- ½ tbsp curry powder
- 45 g coconut oil
- 975 g water
- 3 kaffir lime leaves, deveined
- 1 pandan leaf, cut in 3 pieces
- 100 g fresh lion's mane mushrooms, cut in pieces
- 50 g king oyster mushrooms (eringi), cut in pieces (4 cm)
- 25 g tofu puffs, cut in halves
- 25 g carrots, cut in strips
- 25 g long beans, cut in 3 cm strips
- 100 g coconut milk
- 15 g toasted coconut paste
- 5 g light soy sauce
- 1 tsp salt
- ½ tsp brown sugar
- 1 medium-sized pumpkin, cored, as container (see tip)
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2123 kJ / 507 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 53 g
- Vetten
- 33 g
- Verzadigd vet
- 27 g
- Vezels
- 9 g
- Natrium
- 1041 mg
Alternatieve recepten
Crispy Shallots and Shallot Oil
25 Min
Mapo tofu
15 Min
Fruit and Sago Pudding
50 Min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Dried Shrimp Sambal
55 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 Min
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Mango on Coconut Sticky Rice
55 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min
Shallot Oil
25 Min