Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Makaron
- 160 g cebuli, pokrojonej w 2-3 mm krążki
- 40 g mąki pszennej
- 100 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 400 g ziemniaków, woskowych (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
- 450 g wody
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
- 250 g makaronu, suchego, typu macaroni
- 2 łyżki masła
Mus jabłkowy i wykończenie
- 25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 20 - 40 g cukru
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 3642 kJ / 874 kcal
- Eiwitten
- 20 g
- Koolhydraten
- 92 g
- Vetten
- 45 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1h 20 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1h
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM5)
1h
Gratin z ziemniaków i selera
1h 10min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50min
Spaghetti z czosnkiem niedźwiedzim i rzodkiewkami
40min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1h
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1h 30min