Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g di zucchero
- 1 arancia, preferibilmente biologica solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 1 limone, preferibilmente biologico solo la scorza, (senza la parte bianca)
- 250 g di ricotta vaccina o di pecora, ben scolata dal siero
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 2 uova
- 150 g di latte
- 250 g di farina tipo 00
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- olio di arachidi q.b. per friggere
- zucchero a velo, a piacere
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 498 kJ / 119 kcal
- Eiwitten
- 2.8 g
- Koolhydraten
- 11.6 g
- Vetten
- 6.8 g
- Vezels
- 0.3 g
Alternatieve recepten
Castagnole (Cecamarini)
1 Std. 5 Min
Frittelle di mele e arancia
1 Std. 5 Min
Pinza triestina
6 Std.
Krapfen con crema pasticcera
4u. 20min
Gubana
3 godz. 45 min
Torta russa di Verona
2 Std.
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min
Torta di rose all'arancia e cannella
5h 30 min
Fritole veneziane
2h 40min
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4 Std.
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1ωρ.
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55 Min