Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Eiwitten
- 10.3 g
- Koolhydraten
- 45.1 g
- Vetten
- 37.2 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 173.5 mg
Alternatieve recepten
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min
Santiago cake
1h 20min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Spiced Polish Christmas cake
99h 30min
Carrot cake smoothie bowl
10min
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Torta di rose salato (savoury "roses")
3 godz.
Pepita almond Florentines
1h
Beetroot and avocado eggs
88h
Almond and pear tart
40min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h
Dani Valent's Basque cheesecake
2h 10min