Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Cake
- 150 g butter, softened and cut into pieces, plus extra to grease
- 250 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 250 g blanched almonds
- 250 g raw sugar
- 6 eggs, room temperature
- 1 tbsp baking powder
- 1 tbsp cocoa powder
- 50 g Amaretto® liqueur (optional)
Whipped chocolate ganache
- 100 g dark chocolate (50% cacao), broken into pieces
- 80 g pouring (whipping) cream
Raspberry jelly
- 10 g freshly squeezed lemon juice
- 20 g caster sugar
- 1 ½ tsp agar agar powder
- 200 g raspberries, plus extra to decorate (see Tips)
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 2313.5 kJ / 550.8 kcal
- Eiwitten
- 10.3 g
- Koolhydraten
- 45.1 g
- Vetten
- 37.2 g
- Verzadigd vet
- 16 g
- Vezels
- 3.8 g
- Natrium
- 173.5 mg
Alternatieve recepten
Panforte
1 godz. 30 min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Poppy seed torte
5 Std.
Parfait au chocolat with summer berries (Nico Moretti)
8h 20min
Meringue Easter Nests
3h 20min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2h 40min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Raspberry and lemon flan
1 godz.
Cypriot grain salad
45 Min
Pistachio and lemon curd cake
1 Std. 15 Min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.