![Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln) Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66FDE017-9076-4F63-A23C-139DD745C0AF/Derivates/e4839ec0-278a-412f-b3ff-d2dab2f53cc3.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g Milch
- 40 g Butter, in Stückchen
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 300 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- Sonnenblumenöl für die Hände
- 80 g Mohn
- 10 - 15 g Rum
-
150
g Birnen, geschält, entkernt, in Stücken
of 150 g Äpfel, geschält, entkernt, in Stücken - 100 g Dörrzwetschken, entsteint
- 150 g Preiselbeermarmelade
-
½ - 1
TL Lebkuchengewürz
of ½ - 1 TL Wiener Süße Mischung "Feine Prise" - ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 15 g Honig
- 400 - 600 g Butterschmalz
- 3 - 5 EL Staubzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 657 kJ / 157 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 18 g
- Vetten
- 8 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Moosbeer-Kokos-Nocken
35min
Topfenspinatknödel mit RUPP Feinster Streich Blauschimmelkäse
50min
Hasenöhrl
1h
Preiselbeerkonfitüre
20 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Frittaten
30 Min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4u. 35min
Tiroler Schlutzkrapfen
1h
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40min
Kärntner Kletzennudeln
27u. 50min
Gebackene Speckknödel
50min
Kaspressknödelsuppe
1 Std. 35 Min