Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 110 g Wasser
- 60 g Milch
- 30 g frische Germ
- 200 g Rohrohrzucker, etwas mehr zum Ausstreuen
- 560 g Weizenmehl, glatt, Type 700
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g)
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter
- 10 g Rum
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 1 TL Zimt, gemahlen
- ½ TL Kakao
- 70 g Butterschmalz, in Stücken
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1586 kJ / 379 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 52 g
- Vetten
- 15 g
- Verzadigd vet
- 8.2 g
- Vezels
- 2.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min
Sonntags-Striezel
2h 15min
Topfengolatschen
50 min
Buchteln mit Powidl
2h 20min
Osterpinzen
2h 50 min
Polsterzipfl
2h 10 min
Kärntner Reindling
2h 40min
Kärntner Kasnudln
1h 45min
Omas Kärntner Reindling
2h 25min
Mohnstrudel
2 godz. 30 min
Burgenländerkipferl
1h 25min
Nusspotize
2h 20min