Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
-
600
g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych na 2 cm kawałki
of 600 g krojonych pomidorów, z puszki - 450 g bakłażanów, pokrojonych na ok. 2 cm kawałki
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka cukru
- 700 g wody
- 350 g makaronu, suchego, typu farfalle
- liście bazylii, świeże, posiekane, do dekoracji
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 2225.3 kJ / 531.5 kcal
- Eiwitten
- 17.8 g
- Koolhydraten
- 86.5 g
- Vetten
- 15.8 g
- Verzadigd vet
- 4.3 g
- Vezels
- 7.9 g
- Natrium
- 930 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 Std. 20 Min
Gnocchi w sosie pomidorowym
30 min
Farfalle z mozzarellą i oliwkami
30 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1h 10min
Zapiekanka makaronowa z warzywami
1 godz.
Makaron ze szparagami i zielonym groszkiem
20 min
Curry z batatami i szpinakiem
40 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Makaron z bakłażanem "po bolońsku"
35 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min