Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte
- 250 g de farine de blé
- 140 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de sucre en poudre
- 1 œuf
La crème d'amande
- 100 g de sucre en poudre
- 10 g de fécule de maïs
- 10 g de muscat, type Rivesaltes
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 100 g de poudre d'amande
- 1 beau melon
- 1 œuf
Le nappage
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 50 g de muscat, type Rivesaltes
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 10 feuilles de menthe fraîche, et quelques feuilles pour la finition
- 1 c. à soupe de pistaches, décortiquées, émondées et non salées, grossièrement concassées
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1950.3 kJ / 465 kcal
- Eiwitten
- 7.4 g
- Koolhydraten
- 55.3 g
- Vetten
- 23.1 g
- Verzadigd vet
- 9.5 g
- Vezels
- 3.3 g
- Natrium
- 164.9 mg
Alternatieve recepten
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Fraisier à la rhubarbe
24h
Eton mess, fraises et rhubarbe
1 Std. 10 Min
Charlotte au pain de mie
2h 30min
Bavarois à l'abricot
12 godz.
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min.
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Tarte aux fruits de la Passion
2h
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Tatin d'endives
1h 20min
Oranais
1h 30min
Brioche à la confiture de rhubarbes
4h