Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 100 g di mirtilli rossi disidratati, tritati grossolanamente
- 250 g di uvetta sultanina, tritati grossolanamente
- 2 arance, la scorza grattugiata e il succo spremuto fresco
- 40 g di liquore all'arancia (optioneel)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di zucchero
- 250 g di latte
- 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
- 60 g di burro + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di mix di spezie, a piacere (cannella, zenzero, chiodi di garofano...)
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 500 g di farina manitoba
Crema al burro
- 60 g di zucchero
- 5 cucchiaini di cannella in polvere
- 130 g di burro morbido a pezzi
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- 150 g di zucchero a velo
- 1 ½ cucchiaio di acqua
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 981 kJ / 235 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 37.9 g
- Vetten
- 7.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Crostata al limone
1h 15 min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1h 40min
Strudel di albicocche con pasta al moscato
1h 30min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3h 40min
Pizza di Pasqua
3h
Crostata di mandorle e ricotta
1h 10min
Fagottini al formaggio pasquali (Flaounes)
1h
Cjalsons
1h 30min
Fritole veneziane
2u. 40min
Gubana
3 godz. 45 min
Limoni di frolla ripieni
1h 30min