Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Duck breast à l`orange
- 1850 g water, plus extra to submerge bags
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 2 duck breasts (approx. 250-350 g, 3 cm thickness), skin on and scored
- 2 - 3 pinches salt, to taste
- 2 - 3 pinches ground black pepper, to taste
- 2 oranges, zest and juice of 1 orange, 1 orange cut into 6 slices
- 2 garlic cloves, crushed
- 1 eschalot, cut into quarters
- 2 sprigs fresh thyme
- ½ tsp black peppercorns
Orange zabaglione and serving
- ¼ tsp Vegetable stock paste
- 2 pinches ground white pepper, plus extra to taste
- 1 pinches ground cayenne pepper
- 3 egg yolks
- salt, to taste
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 6176.3 kJ / 1470.6 kcal
- Eiwitten
- 51.3 g
- Koolhydraten
- 11.1 g
- Vetten
- 137.2 g
- Verzadigd vet
- 42 g
- Vezels
- 4.5 g
- Natrium
- 70.8 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 Std.
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Sous vide rare beef steak with béarnaise sauce (TM5)
2 godz. 20 min
Béarnaise sauce
20 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Sous vide fillet steak with gin and peppercorn sauce
2 godz. 20 min
Sous vide kangaroo with rosemary (TM6)
1 godz. 15 min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2h 5min
Pork fillet wrapped in prosciutto with barbecue butter
1 Std. 30 Min
Scallops with pea purée
25min
Salmon with fennel and apple salad
1 Std. 20 Min