Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La veille
- 500 g d'eau
- 600 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, type bintje, coupées en tranches fines
- 2 échalotes, pelées et fendues en deux
- du sel
- 300 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 2 c. à café de feuilles de thym frais
- 100 g de cantal, coupé en dés
- du poivre moulu
- 400 g de pâte feuilletée maison (voir la recette express dans les "Conseil(s)")
- beurre, pour la tourtière
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe de lait
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1563 kJ / 375 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 27 g
Alternatieve recepten
Quiche aux poireaux et reblochon
1h
Tourte à la tomme de brebis et au jambon cru
1óra 55p
Bisteu (tourte picarde aux pommes de terre)
1h 45min
Quiche de Noël au fromage et à l'oignon (Royaume-Uni)
1h 45min
Tourte aux champignons et à l'abondance
1h 15min
Tarte au chèvre et aux oignons
1h 25min
Tourte au roquefort
2h 15min
Gratin au lard
2h 25min
Quiche aux pommes de terre nouvelles, ciboules et cheddar
55min
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1h 15min
Croustade lardons et champignons
1h 15min
Tartines "croque-monsieur"
25 min