Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 160 g de fromage à pâte pressée, type appenzeller (fromage suisse) coupé en gros cubes
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
- 2 ½ l d'eau
- 1 c. à café bombée de gros sel
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 40 g de farine de blé
- 250 g de pâtes sèches, type macaroni
- 300 g de lait entier
- 200 g de crème fraîche épaisse
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2754 kJ / 657 kcal
- Eiwitten
- 22 g
- Koolhydraten
- 54 g
- Vetten
- 39 g
Alternatieve recepten
Gratin de pâtes au chèvre
40 dk
Macaroni à la montagnarde
45 Min
Pâtes au gorgonzola
40 dk
Spaghetti aux échalotes et au citron
40 dk
Pipe rigate gratinés
1sa
Pâtes à la feta, tomates et olives
25 dk
Croque-campagne au comté
40 dk
Gratin de pomme de terre au camembert et champignons de Paris
1sa 15 dk
Gratin de pâtes au fromage
50min
Pommes de terre farcies
1sa 15 dk
Gratin de pâtes
25 dk
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1sa