Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 200 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 40 g masła
- 700 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 1 łyżeczka soli gruboziarnistej
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 - 3 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście, drobno pokrojonej
-
½ - 1
łyżeczka tymianku, suszonego
of 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1203.3 kJ / 287.6 kcal
- Eiwitten
- 10.8 g
- Koolhydraten
- 18.8 g
- Vetten
- 19.1 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 6.3 g
- Natrium
- 541.6 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Groszek z jajkiem
1 Std.
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 Min
Marchewka z kuminem
35 Min
Chowder z ryb słodkowodnych
1 Std. 30 Min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 Min
Boliwijski pilaw ryżowy
45min
Suflety z sera koziego z sosem jogurtowym i porem
45min
Karbinadle z żymłą
35 Min
Japoński pikantny krem jajeczny (chawanmushi)
35 Min
Warzywa w sosie holenderskim
1h 10 min
Pak choi na parze z sezamem i sosem sojowym
40min
Ryż kaszmirski
30 Min