Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Mürbeteig
- 300 g Mehl
- 150 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 75 g Zucker
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 800 g Äpfel, geschält, in Stücken
-
750
g Weißwein (siehe Tipp)
of 750 g Apfelsaft (siehe Tipp) - 30 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
Topping und Fertigstellung
- 30 g Mandeln, gehobelt
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 TL Zimt
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 995 kJ / 238 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 24 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 1.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Eierlikör-Mandel-Torte
4 Std.
Himmelstorte
1h 40 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 Std. 30 Min
Käsesahnetorte mit Mango
8h
Rotweingugelhupf
1h 40 min
Eierlikörkuchen
1h 10min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 Std. 30 Min
Apfelrahmkuchen
1 Std. 50 Min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 Std. 15 Min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Zwetschgen-Datschi
2 Std. 30 Min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 Std. 5 Min