Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 240 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 4 Streifen Zitronenschale, unbehandelt (1 x 4 cm), dünn abgeschält
- 150 g Zucker
- 200 g Trockenobst, z.B. Pflaumen, Rosinen, Aprikosen
- 2 EL Rum
- 250 g Quark
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- ½ TL Salz
- ½ TL Zimt
- 1 Ei
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Speisestärke
- 1 Pck. Backpulver
- 100 g Mandelstifte
- 50 g Puderzucker zum Bestäuben
- Voeding
- per 1 Scheibe
- Calorieën
- 807 kJ / 193 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 9 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Elisenlebkuchen
5 Std.
Christstollen
12 godz.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 godz.
Christstollen, klassisch
4 Std.
Stollenhappen
50 λεπτ.
Mohnstollen
26 Std.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1ωρ. 15 λεπτ.
Eierlikörkuchen
1ωρ. 10 λεπτ.
Pfefferkuchen
1ωρ.
Dinkel-Walnuss-Stollen
27 godz.
Rotweinstollen
48 Std.
Zwetschgen-Datschi
2h 30min