Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 100 g Haselnüsse
- 75 g Orangeat
- 75 g Zitronat
- 200 g Sultaninen
- 60 g Rum (Arrak)
- 40 g Wasser
- 2 Kardamomkapseln
- 1 Stück Muskatblüte (Macis)
- 4 Pimentkörner
- 2 Streifen Zitronenschale, Bio (à 1 x 4 cm)
- ¼ TL Zimt
- ¼ TL Ingwerpulver
- 30 g frische Hefe
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 100 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 350 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei (Kl. M)
- 3 EL Zimt-Zucker
- 5 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1895 kJ / 452 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 23 g
Alternatieve recepten
Mohnstollen
26 Std.
Stollenkonfekt
2 Std. 30 Min
Quarkstollen
1h 10min
Marzipanstollen
4 Std.
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Dinkel-Walnuss-Stollen
27hod.
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Rotweinstollen
48 Std.
Christstollen, klassisch
4 Std.
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Christstollen mit Marzipankern
2h 25min
Elisenlebkuchen
5h