Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Haselnüsse
- 50 g Orangeat
- 250 g Mehl
- 2 TL Weinstein-Backpulver
- 2 TL Lebkuchengewürz
- 30 g Kakao
- 100 g Marzipanrohmasse, zimmerwarm, in Stücken
- 150 g Zucker
-
50
g Muscovado-Zucker
of 50 g brauner Zucker - 1 Prise Salz
- 5 Eier (Kl. M), zimmerwarm
- 150 g Rotwein, trocken
- 2 - 3 EL Puderzucker
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1556 kJ / 371 kcal
- Eiwitten
- 6 g
- Koolhydraten
- 31 g
- Vetten
- 23 g
Alternatieve recepten
Glühweinkuchen
1h 10min
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Eierlikörkuchen
1h 10min
Gewürzkuchen
2h
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1h 45min
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Möhren-Marzipan-Kuchen
1h 20 min
Nusskuchen
1h
Rotweingugelhupf
1h 40min
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30 min
Marmorierter Eierlikörkuchen
1h 15 min
Zimt-Apfel-Kuchen
3h