Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 180 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 70 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht, und etwas mehr zum Bestäuben
- 110 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 390 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 600 g Pflaumen, geviertelt
- 250 g roter Traubensaft
- 20 g Speisestärke
- 2 Prisen Zimt
- 20 g Mandellikör, z. B. Amaretto (optional)
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1764 kJ / 422 kcal
- Eiwitten
- 8 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 14 g
- Verzadigd vet
- 8 g
- Vezels
- 3.5 g
- Natrium
- 35 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.
Ofen-Berliner
6h
Germknödel mit Apfelfüllung und Zimtbutter
1 godz. 20 min
Oster-Biskuitrolle
9 godz. 30 min
Kirschenmichel
1 godz.
Franzbrötchen-Auflauf
40 Min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1h 50min
Zwetschgenknödel
1 godz. 10 min
Apfel-Schnecken
4 Std.
Rohrnudeln
1h 50min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 phút
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min