Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La glace à la menthe (la veille)
- 300 g de lait
- 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 feuilles de menthe
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de sucre en poudre
- 1 ½ pointe de couteau de colorant alimentaire en poudre vert
La glace au chocolat (la veille)
- 300 g de lait
- 75 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 3 jaunes d'œufs
- 15 g de sucre en poudre
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
Le glaçage miroir (le jour même)
- 4 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 80 g d'eau
- 250 g de sucre en poudre
- 160 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 80 g de cacao en poudre
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 1423.1 kJ / 340.5 kcal
- Eiwitten
- 6.7 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 18.2 g
- Vezels
- 3.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 Std.
Bûche poire-caramel
9 Std. 15 Min
Préfou de la mer
2j
Bûche caramel au beurre salé, pommes caramélisées, mousse pomme
4h 35min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2j
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Boule coco-mangue
9h
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4 Std.
Bûche glacée
8h
Gâteau mousse au praliné
13 godz.
Trianon
3sa