Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biscuit alle nocciole
- 80 g di burro fuso
- 90 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di nocciole spellate
- 4 uova (da 60 g)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Pere caramellate
- 30 g di burro
- 50 g di zucchero
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 180 g di pere, tipo Williams, pelate e a cubetti (1 cm circa)
Crema alla ricotta
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 350 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- fettine di pera tipo Williams
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2226 kJ / 532 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 37.4 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Torta Babà napoletana
8 godz.
Torta caprese bianca al limoncello
1h 5min
Torta caprese
1 Std. 25 Min
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12h
Cheesecake ricotta e pere
4 godz. 35 min
Migliaccio
1 Std. 30 Min
Pastiera
15h
Crostata di frolla montata alle nocciole
1 Std. 20 Min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Cupolette al limone
9 Std.
Torta caprese di Luca Montersino
1 Std. 25 Min