![Torta ricotta e pere Torta ricotta e pere](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f8f3009a-6f68-4661-a09d-a3b66843f543/Derivates/ed9f134e-58da-4ca7-b33b-bcfcd6fc1a52.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Biscuit alle nocciole
- 80 g di burro fuso
- 90 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di nocciole spellate
- 4 uova (da 60 g)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Pere caramellate
- 30 g di burro
- 50 g di zucchero
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 180 g di pere, tipo Williams, pelate e a cubetti (1 cm circa)
Crema alla ricotta
- 100 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 350 g di ricotta di pecora, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- granella di nocciole, a piacere
- fettine di pera tipo Williams
- Voeding
- per 1 fetta
- Calorieën
- 2226 kJ / 532 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 39 g
- Vetten
- 37.4 g
- Vezels
- 1.6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1 Std.
Torta Babà napoletana
8 Std.
Torta caprese bianca al limoncello
1 Std. 5 Min
Babà analcolico alle fragole
3 Std. 30 Min
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Cheesecake al cannolo siciliano
8 godz. 55 min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2 Std.
Torta appassionata alle amarene
1 Std. 30 Min
Pastiera fiori d'arancio
12h
Pastiera napoletana
15 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Cheesecake ricotta e pere
4 Std. 35 Min