Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Hojas de mazorca hidratadas
- 18 hojas de mazorca de maíz secas
- agua caliente
Relleno
- 2 dientes de ajo
- 50 g de cebolla
-
200
g de tomatillos verdes en trozos
of 200 g de tomates verdes en trozos -
4
chiles anchos sin pedúnculo ni semillas
of 2 guindillas secas sin pedúnculo ni semillas - 30 g de aceite
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de comino molido
- 1 pellizco de pimienta molida
- 150 g de agua
- 500 g de lomo de cerdo (en dados de 3 cm)
Masa
-
300
g de harina de maíz amarillo precocida
of 300 g de harina de maíz blanco precocida - 150 g de manteca de cerdo a temperatura ambiente, en trozos
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de agua
Montaje y cocción
- 1200 g de agua
- Voeding
- per 1 unidad
- Calorieën
- 2831 kJ / 676 kcal
- Eiwitten
- 18.9 g
- Koolhydraten
- 108.5 g
- Vetten
- 19.8 g
- Verzadigd vet
- 5.6 g
- Vezels
- 10.7 g
- Natrium
- 327.1 mg
Alternatieve recepten
Masa básica para tamales
1h 30min
Enchiladas de mole rojo
1 Std.
Tinga de pollo
40 Min
Tacos al pastor chilangos
40 Min
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales rancheros
2h
Jalapeños rellenos de queso rebozados
30min
Horchata mexicana
15 Min
Frijoles refritos
20min
Tamales guanajuatenses
2 Std. 30 Min
Adobo al pastor
10 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h