Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte sablée à l'amaretto
- 400 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 150 g de beurre pommade
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type amaretto
La garniture sucrée aux blettes
- 1000 g d'eau
- 200 g de feuilles de blette (env. 1 botte), hachées
- 350 g de pommes, coupées en quartiers
- 60 g de poudre d'amande
- 120 g de pignons de pin grillés
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 50 g de raisins secs (voir "Conseil(s)")
- 20 g de pastis
- 20 g de zeste d'orange confit
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2202 kJ / 525.9 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 57.7 g
- Vetten
- 27.7 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Pompes à l'huile
3h
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
Tourte aux blettes
13h
Fiadone au citron
50 min
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30 min
Farçou
2h 20 min
Artichaut poivrade en barigoule
35min
Tourte corse aux blettes et poireaux
2h 50min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Cannelloni aux blettes
1 godz. 5 min
Gratin de blettes
1h