Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
La pâte sablée à l'amaretto
- 400 g de farine de blé
- 80 g de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 150 g de beurre pommade
- 1 œuf
- 1 jaune d'œuf
- 20 g d'huile d'olive
- 1 c. à soupe de liqueur d'amande, type amaretto
La garniture sucrée aux blettes
- 1000 g d'eau
- 200 g de feuilles de blette (env. 1 botte), hachées
- 350 g de pommes, coupées en quartiers
- 60 g de poudre d'amande
- 120 g de pignons de pin grillés
- 80 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 50 g de raisins secs (voir "Conseil(s)")
- 20 g de pastis
- 20 g de zeste d'orange confit
- 2 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 20 g de sucre glace maison
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 2202 kJ / 525.9 kcal
- Eiwitten
- 9.9 g
- Koolhydraten
- 57.7 g
- Vetten
- 27.7 g
- Vezels
- 4 g
Alternatieve recepten
Fiadone au citron
50min
Farçou
2h 20min
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1h 30min
Gratin de blettes
1h
Tourte aux blettes
13h
Storzapretti - boulettes de blette au brocciu
1h 20 min
Focaccia aux fanes de navet
3h 15 min
Tourte corse aux blettes et poireaux
2 Std. 50 Min
Storzapretti (boulettes corses aux blettes et brocciu)
55min
Polenta de châtaigne
30min
Canistrelli
1h
Tourte aux blettes, pignons et raisins secs
1h 30min