Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 100 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 320 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc sec
- 680 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- 250 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en dés (1 cm)
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 6 tranches fines de jambon cru, coupées en lanières
- 3 brins de ciboulette fraîche, finement ciselés
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2251 kJ / 535 kcal
- Eiwitten
- 19.5 g
- Koolhydraten
- 67.8 g
- Vetten
- 18.8 g
- Vezels
- 3.8 g
Alternatieve recepten
Risotto aux cèpes
30 Min
Risotto tomate-coppa-artichaut
40 Min
Risotto aux artichauts, à la pancetta et aux amandes
1 Std.
Risotto au bacon et aux champignons de Paris
40 Min
Conchiglioni farcis, mont-d'or et champignons
13 Std. 30 Min
"Crozotto" aux girolles, jambon et beaufort
35 Min
Risotto aux asperges
35 Min
Risotto de crozets aux champignons et au lard
45 Min
Gratin de polenta à l’italienne
55min
Risotto au poireau et à la pancetta
35 Min
Risottos aux champignons, petits pois et pancetta
35 Min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30 Min