Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g ciecierzycy, suszonej
- woda, do namoczenia ciecierzycy
- 300 g cebuli, przekrojonej na pół
- 50 g oliwy z oliwek
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki soli
- 2 liście laurowe, suszone
- 100 g wody
- 30 g mąki pszennej
- 20 - 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 2 łyżeczki oregano, suszonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Voeding
- per 1 porcję
- Calorieën
- 1063.5 kJ / 254 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 35 g
- Vetten
- 11.2 g
- Verzadigd vet
- 1.7 g
- Vezels
- 6.5 g
- Natrium
- 661.7 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Zupa krem z soczewicy z kurkumą
40min
Zupa szpinakowa z imbirem
30min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Surowy krem z cukinii i orzechów nerkowca (dieta raw)
50min
Zupa krem z brukselki z soczewicą
40min
Zupa krem z ciecierzycy
30min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20min
Zupa krem z czerwonej soczewicy
25min
Wegetariański kapuśniak z białej kapusty
40min
Rozgrzewająca zupa z czerwonej soczewicy
35min
Zupa z ciecierzycy z jarmużem
50min
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45min