Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Erdäpfel, festkochend, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 50 g Tomatenmark
- 400 g Weißkraut, Strunk entfernt, in Stücken (4 cm)
- 40 g Butter, in Stücken
- 550 g Wasser
- 1 EL Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
- 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (siehe Variante)
- ½ TL Kümmel, ganz
- 1 - 1 ½ TL Paprikapulver, rosenscharf, nach Geschmack
- 1 TL Salz
- 4 EL Sauerrahm
- 1 - 2 Spritzer Zitronensaft, frisch gepresst, nach Geschmack
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 740 kJ / 177 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 15 g
- Vetten
- 11 g
- Vezels
- 6 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Bohneneintopf mit Gerste
40 Min
Krautsuppe
55 Min
Linsen mit Mangold und Speck
30 Min
Kürbis-Paprika-Kraut mit Erdäpfeln
45 Min
Pannonische Bohnensuppe
50 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55 Min
Fisolengulasch
1 Std. 10 Min
Paradeiskraut
35 Min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 Min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 min
Kürbisgulasch
45 Min