Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 300 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Mohn
- 370 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 60 g Speisestärke
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 180 g Zucker
- 3 Eigelb (Kl. M)
Streusel
- 1 TL Anis
- 180 g Rohrzucker, hell
- 250 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 225 g Butter, weich, in Stücken
Belag
- 2000 g Sauerkirschen (ersatzweise TK-Sauerkirschen, aufgetaut und gut abgetropft)
Sabayon
- 4 Eigelb (Kl. M)
- 50 g Rohrohrzucker, hell
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 125 g Weißbier, klar
- 50 g Apfelsaft
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1992 kJ / 475 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 51 g
- Vetten
- 26 g
Alternatieve recepten
Schoko-Nuss-Kuchen mit Mango
2h 40min
Nuss-Biskuit-Torte mit Himbeersahne
3h
Apfel-Nuss-Torte
4h 30min
Aprikosengugelhupf
2h
Zwetschgenkuchen mit Feigen
3h
Apfelkuchen mit Guss
1h 20 min
Apfel-Wein-Tarte
3h
Birnenkuchen alla Toscana
3h 20 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1h 30min
Rotwein-Bratapfel-Kuchen
1h 45min
Schoko-Schokokuchen
2h 30min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1h 10min