Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Teig
- 30 g frische Hefe
- 250 g Milch
- 80 g Zucker
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 100 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
Belag
- 180 g Mehl
- 60 g Hartweizengrieß
- 150 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- ½ Vanilleschote, in Stücken (1 cm)
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 1300 g Äpfel, säuerlich (z.B. Boskop)
- 5 EL Zitronensaft
- 150 g Holunderbeergelee
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 693 kJ / 166 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 23 g
- Vetten
- 7 g
Alternatieve recepten
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Zwetschgenkuchen
2h
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2 Std. 30 Min
Heidelbeer-Schmand-Hefekuchen
2h 50min
Pflaumenkuchen mit Zimt-Streusel
2 Std. 30 Min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 Std. 10 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2h
Apfel-Streuselkuchen
1h 30min
Kirsch-Streusel-Kuchen
2 godz. 5 min
Rhabarber-Streusel-Kuchen
2 godz. 25 min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1h 30min