Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 200 g Zucker
- 2 Streifen Orangenschale, unbehandelt, dünn abgeschält (à ca. 1 x 4 cm)
Hefeteig
- 70 g Mandeln
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 140 g Milch
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Salz
- 300 - 350 g Stachelbeeren, grün
- 1 EL Speisestärke
- 1 geh. EL brauner Zucker
Streusel und Fertigstellung
- 220 g Mehl
- 150 g Butter, kalt, in Stücken
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 2115 kJ / 505 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 67 g
- Vetten
- 22 g
- Vezels
- 4.1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min
Zwetschgenkuchen
2 godz.
Johannisbeer-Baiser-Kuchen
1 Std. 50 Min
Rhabarber-Streuselkuchen
2 godz.
Mohn-Kirsch-Streuselkuchen
2 Std. 20 Min
Rhabarber-Swirl-Hefegebäck
2 Std. 20 Min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4 Std.
Streuseltaler
1h 45min
Holunder-Apfel-Streuselkuchen
2 godz.
Zwetschgenschnecken mit Bienenstichkruste
3 Std.
Streuseltaler mit Johannisbeer-Quark-Füllung
2 Std. 45 Min
Johannisbeer-Streusel-Kuchen
1 Std. 30 Min