![Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds Almond Briouats with Honey and Sesame Seeds](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43ee1e77-fbb7-47f0-8109-f2eaa9518b3e/Derivates/2b9314d5-3fe9-428b-84e4-fc02f222f22b.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Almond paste filling
- 250 g blanched almonds
- 80 g sugar
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 pinch salt
- 30 g unsalted butter, soft
- 1 Tbsp orange flower water
Folding and frying briouats
- 250 g filo pastry, cut in strips (36 cm x 6 cm)
- 50 g unsalted butter, melted
- 1 egg yolk, lightly whisked
- oil, for frying
- 300 g honey
- ½ Tbsp orange flower water
- 2 Tbsp toasted sesame seeds (optioneel)
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 494 kJ / 118 kcal
- Eiwitten
- 2 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 7 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sfenj - Moroccan Doughnuts
2h 45min
Moroccan Zaalouk
1 Std. 5 Min
Falafel
24 Std.
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1h 20min
Chicken Pastilla
1 Std. 25 Min
Milk pudding (mouhallabieh)
15 Min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 Std.
Sfenj - Moroccan doughnuts
2h 45min
Baguettes
3 Std. 45 Min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 Min
Couscous with Chicken and Lamb
1 Std. 10 Min
Moroccan Mint Tea
25 Min