![Spiced Moroccan lentil soup Spiced Moroccan lentil soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/21938AD2-FC6F-4F9B-B7BE-BE9DB28FC16C/Derivates/80FE994D-74FF-46F2-8B40-8917B55D2157.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 150 g onions, cut into halves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp ground dried ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp sweet paprika powder
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp chilli powder
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
of 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 100 g red lentils
- 800 g crushed tomatoes, canned
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 991 kJ / 236 kcal
- Eiwitten
- 10 g
- Koolhydraten
- 22 g
- Vetten
- 12 g
- Vezels
- 6.4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Spiced Moroccan lentil soup
40 Min
Curried lentils and steamed pumpkin
1 Std. 15 Min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
Ninguna valoración
Salmon with mango sauce, flat green beans and carrots
1 Std.
Curried carrot and ginger soup
40 Min
Peruvian Seabass Salad
Ninguna valoración
Steamed Thai-style fish cakes
45 Min
Creamy carrot and lentil soup
35 min
Fish stew with cassava flour (Muzongué com musseque)
Ninguna valoración
Veal in tuna sauce
Ninguna valoración
Cream of red pepper and ginger soup
50 min
Smooth fennel and carrot soup
40 Min