Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Bessenjam
- 1 citroen
-
500
g gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)
of 500 g gemengde bessen, diepvries (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips) - 250 g ruwe rietsuiker
- 1 vanillestokje, in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt
Het deeg
- boter om in te vetten
- 1 citroen, enkel de zeste, zonder wit
- 3 eierdooiers
- 100 g suiker
- 1 snuifje zout
- 150 g boter, gekoeld, in stukken
- 30 g melk, om te bestrijken
- kokos, geraspt, ongezoet, geroosterd, om te garneren (optioneel)
- Voeding
- per 1 portie
- Calorieën
- 1453 kJ / 346 kcal
- Eiwitten
- 4.3 g
- Koolhydraten
- 50.9 g
- Vetten
- 13.9 g
- Vezels
- 3.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Aspergesoep met citroen
55 min
Zweedse worteltaart
2h
Kruimeldeeg
5 Min
Lentetaart met yoghurt
5h 15min
Profiteroles
2h
Meel van ontbijtgranen of peulvruchten
Geen beoordelingen
Gemengde bessen taartjes
Geen beoordelingen
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1h 40min
Aardappelmuizen
Geen beoordelingen
Kipfricassee
Geen beoordelingen
Aardappelgoulash
1 Std.
Basis brooddeeg (Zuurdesem)
24h 30min