Apparaten en Accessoires
Bessenjamtaart
Voorbereiding 20min
Totaal 2u. 35min
12 porties
Ingrediënten
Bessenjam
-
citroen1
-
500 g gemengde bessen, diepvries, (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)gemengde verse bessen (bv. frambozen, braambessen, bosbessen) (zie tips)500 g
-
ruwe rietsuiker250 g
-
vanillestokje in de lengte opengespleten, merg uitgeschraapt1
Het deeg
-
boter om in te vetten
-
citroen enkel de zeste, zonder wit1
-
eierdooiers3
-
suiker100 g
-
zout1 snuifje
-
boter gekoeld, in stukken150 g
-
melk om te bestrijken30 g
-
kokos, geraspt, ongezoet (optioneel) geroosterd, om te garneren
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Eiwitten
4.3 g
Calorieën
1453 kJ /
346 kcal
Vetten
13.9 g
Vezels
3.3 g
Koolhydraten
50.9 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Voordeel menu's
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Vegan citroen en zwarte thee taart
1u. 30min
Amandelbretzels
Geen beoordelingen
Flammkuchen met asperge, kruidensaus en ham
1u. 40min
Kerst stol
2u. 20min
Mediterraanse gebakjes
Geen beoordelingen
Lasagnerolletjes
1u.
Thaise garnalenbouillon, kruidige appeltjes
1u. 15min
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45min
Cheesecake (ongebakken)
5u. 30min
Gebakken kaastaart
3u. 10min
Op Marokkaanse wijze gebakken vistajine met dadelcouscous
1u.
Broccolisoep met volkoren croutons
40min