Apparaten en Accessoires
Gestoomd volkorenbrood
Voorbereiding 20min
Totaal 2u.
20 sneetjes
Ingrediënten
-
boter om in te vetten1 el
-
2 el havervlokken, en lijnzaad, om te bestrooiengriesmeel om te bestrooien2 el
-
250 g tarwegranenspeltgranen250 g
-
water1250 g
-
10 g honingsuikerbietenstroop (optioneel)10 g
-
2 tl gedroogde instant gist, (8 g)verse gist verkruimeld20 g
-
broodmeel50 g
-
balsamicoazijn10 g
-
zout1 tl
-
60 - 80 g gemengde zaden, (bv. pompoenzaad, lijnzaad)zonnebloempitten100 g
-
broodmeel plus extra om te bestrooien
Moeilijkheidsgraad
gemakkelijk
Voeding per 1 sneetje
Eiwitten
4 g
Calorieën
409 kJ /
98 kcal
Vetten
4 g
Vezels
2.1 g
Koolhydraten
12 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Overheerlijk genieten op elk niveau
72 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je dit ook leuk...
Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes
2u.
Volkoren Paasbrood met eieren en gerookte forelfilets
1u. 45min
Yoghurt met kokosnoot
12u. 15min
Griekse yoghurt met honing en walnoten
12u. 20min
Basis brooddeeg
5min
Volkoren hamburgerbroodjes
2u. 50min
Havermoutrepen met kaas
45min
Knäckebröd met maanzaad en rozemarijn
1u. 15min
Speltbrood
1u. 45min
Boerenbrood
2u.
Basisrecept Brood
3u.
Vijfzadenbrood
1u. 50min