Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 1 c. à soupe de beurre
-
2
c. à soupe de semoule de blé dur
of 2 c. à soupe de flocons d'avoine -
250
g de graines d'épeautre
of 250 g de grains de blé - 1250 g d'eau
-
10
g de mélasse (optioneel)
of 10 g de miel (optioneel) -
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
of 2 c. à café de levure boulangère sèche, émiettée - 50 g de farine à pain, et un peu pour fariner
- 10 g de vinaigre balsamique
- 1 c. à café de sel
-
100
g de graines de tournesol
of 60 - 80 g de graines variées
- Voeding
- per 1 part
- Calorieën
- 409 kJ / 98 kcal
- Eiwitten
- 4 g
- Koolhydraten
- 12 g
- Vetten
- 4 g
- Vezels
- 2.1 g
Alternatieve recepten
Pain à la farine d'épeautre
4h
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Pain au yaourt
1h 50 min.
Pain aux graines
5h
Pain aux algues
2 godz. 45 min
Pain au levain biologique
5h 5min
Pain complet rapide
1h 20min
Pain viking au sésame
3h 10 min.
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min.
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min
Pain au levain
8 godz.