Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 10 g carrot
Shao Mai Dough
- 50 g water
- 180 g plain flour
- 1 egg
Filling
- 300 g pork belly meat, boneless, skinless, cut in pieces (3 cm)
- 15 - 20 g fresh mushrooms (e.g. shiitake, button, chanterelle)
- 5 - 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm) (optioneel)
- 270 g peeled, raw prawns, fresh or frozen
- 1 Tbsp sugar
- 2 Tbsp light sesame oil
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp cornflour
- vegetable oil, for greasing
- plain flour, for dusting
- 500 g water
- Voeding
- per 1 piece
- Calorieën
- 240 kJ / 57 kcal
- Eiwitten
- 3 g
- Koolhydraten
- 4 g
- Vetten
- 3 g
- Vezels
- 0.2 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 Std. 15 Min
Wonton Soup
1 Std.
Dim sum 'Shao mai'
2h
Sous-vide Beef Cheeks, Mashed Potatoes and Spinach
12h 45 min
Korean Fried Chicken
3h 10min
Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
50 Min
Chawanmushi
1 Std. 15 Min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Chocolate Ice Cream
12 Std.
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 Min
Kimchi Sauce
20 Min
Japanese Mayonnaise (Kewpie Style)
15min