![Torta salata lucana Torta salata lucana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f6335c64-8249-4539-83a1-8de9219d0cf2/Derivates/7bd06b8f-3d95-45c7-a303-949dd7be95bc.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Impasto
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 130 g di burro a pezzi + q.b. per imburrare
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
Ripieno
- 50 g di pecorino a pezzi
- 100 g di prosciutto crudo
- 200 g di mozzarella
- 400 g di ricotta ben scolata dal siero
- 2 tuorli d'uovo
- 2 albumi
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 1 cucchiaio di latte
- Voeding
- per 1 porzione
- Calorieën
- 2163 kJ / 517 kcal
- Eiwitten
- 21.3 g
- Koolhydraten
- 40.6 g
- Vetten
- 31.1 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1sa
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 Std. 20 Min
Muffin dell'Alto Adige
40min
Quiche ai funghi e salsiccia aromatizzata all'olio tartufato
1h 30min
Torta di pane salata
55 dk
Crostata di frutta al San Marzano
1sa
Budino di ricotta
5h 45 min
Peperoni ripieni alla barese
55 dk
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1sa
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1h 5 min
Quiche ai formaggi e erba cipollina
1 Std. 20 Min
Pizza rustica lucana
1sa 15 dk