Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Le gravlax
- 12 brins d'aneth frais
- 1 c. à soupe de baies roses
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 300 g de sucre en poudre
- 250 g de betterave crue, coupée en morceaux (1 pièce env.)
- 600 g de gros sel
- 80 g de gin
- 1 filet de saumon frais, sans arêtes et sans peau (700 g env.)
La crème citron-noisette
- 300 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 20 g d'huile de noisette
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1031 kJ / 246 kcal
- Eiwitten
- 13.9 g
- Koolhydraten
- 0.3 g
- Vetten
- 21.1 g
- Vezels
- 0.3 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rillettes de noix de saint-jacques et noisettes croquantes
12 Std. 15 Min
Tarama et ses miniblinis
1 Std. 45 Min
Pannacotta exotique, épices-crevettes
2h 30min
Eclairs saumon-Passion
2h
Houmous de châtaigne à l'orientale
10 min
Pannacotta aux œufs de saumon
3 godz.
Tiramisu aux cèpes, foie gras et huile de truffe
12h
Rillettes de maquereaux aux pruneaux
25 min
Magret de canard et sa sauce vin et chocolat
40min
Gravlax de canard aux agrumes
12sa 30 dk
Glace à la citronnelle, tuile au wasabi et saumon fumé
5 Std. 35 Min
Carpaccio de saint-jacques
45min