Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 130 g Feinkristallzucker
- 1 TL Vanillezucker
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 225 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g Kakaopulver, ungesüßt, etwas mehr zum Bestreuen
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 150 g vegane Margarine, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 4 - 5 EL Wasser, eiskalt
- 420 g Mandelsahne, selbst gemacht (siehe Grundrezepte)
- 250 g Schokolade (mind. 60% Kakaoanteil), in Stücken
- 1 - 2 Prisen Chilipulver, nach Geschmack (optioneel)
- Physalis zum Garnieren
- Voeding
- per 1 Stück
- Calorieën
- 1851 kJ / 442 kcal
- Eiwitten
- 7 g
- Koolhydraten
- 36 g
- Vetten
- 30 g
- Vezels
- 6.9 g
Alternatieve recepten
Vegane Donauwellen
4 Std. 15 Min
Waffeln mit Erdbeerragout (vegan)
35 min
Heidelbeerkuchen (glutenfrei, vegan)
1 Std. 10 Min
Veganes Lebkuchen-Trifle mit Kirschen
20 Min
Vegane Crème Brûlée
4 Std. 45 Min
Himbeer-Pfirsich-Torte
4 Std.
Heidelbeer-Kokos-Törtchen (vegan, glutenfrei)
4 Std.
Veganer Sauerrahm
10h 15min
Mandelsahne
5 min.
Espresso-Mandel-Veganisu
6h
Veganer Mango-Kokos-Kuchen ohne Backen
6h 20min
Raw Strawberry Cake
12h