Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 270 g caster sugar
- 1 ½ tsp edible lavender
- 175 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 100 g buttermilk
- 320 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 200 g fresh blueberries
Lavender Icing
- ⅛ - ¼ tsp edible lavender, to taste, plus extra for garnishing
- 250 g caster sugar
- 6 tsp water
- food colouring paste, purple, as desired
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1747 kJ / 418 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 68.3 g
- Vetten
- 13.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Cherry Pie with Pistachio Pastry
2h
Bundt Cake
1h
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Vanilla Cream Gugelhupf
1h 20 min
Lemon cake
2h
Red Grape and Olive Oil Cake
1h 40min
Orange, Ginger, Walnut and Cranberries Bundt Cake
1h 30min
Raspberry Peach Crumb Cake
2h
Upside-down Gingerbread with Pears
1h
Mango Swiss Roll
40min
Apple Crumble Cake
1h 10min
Pumpkin and Apple Sponge Cake with Oats and Raisins
4h 20 min