Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Sponge
- 270 g caster sugar
- 1 ½ tsp edible lavender
- 175 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 100 g buttermilk
- 320 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 200 g fresh blueberries
Lavender Icing
- ⅛ - ¼ tsp edible lavender, to taste, plus extra for garnishing
- 250 g caster sugar
- 6 tsp water
- food colouring paste, purple, as desired
- Voeding
- per 1 slice
- Calorieën
- 1747 kJ / 418 kcal
- Eiwitten
- 4.8 g
- Koolhydraten
- 68.3 g
- Vetten
- 13.9 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Marzipan
10min
Fresh Fruit Tarts
7h 5min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 Min
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1h 20min
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35min
Vanilla ice cream
12h
Rosé and Raspberry Jelly
12 Std. 30 Min
Salted Caramel Pecan Parsnip Cake
3 godz. 20 min
Mocha Cake
2h 5min
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Lemon meringue tart
2 godz. 30 min
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 godz.