Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Primo impasto
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti) + q.b. per infarinare
- 50 g di zucchero semolato
- 120 g di uova (di cui 60 grammi congelate, vedere consigli)
- 40 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di lievito di birra fresco
Secondo impasto
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 35 g di zucchero semolato
- 5 g di sale
- 135 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 90 g di uova (di cui 45 grammi congelate, vedere consigli)
- 20 g di burro
Termine della preparazione
-
olio di oliva per friggere
of strutto per friggere - zucchero a velo q.b.
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 1376 kJ / 329 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Ciambelline glassate
50min
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Ciambella classica
55min
Pan di Spagna
1h 50min
Ciambella al limone
2h
Torta alla pasta di mandorle
1h
Bignè cake
4h
Torta alle mandorle glassata alla vaniglia
2 Std. 15 Min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Castagnole
1h 20min
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min