Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Primo impasto
- 200 g di farina 380 w (vedere varianti) + q.b. per infarinare
- 50 g di zucchero semolato
- 120 g di uova (di cui 60 grammi congelate, vedere consigli)
- 40 g di burro a pezzi (1-2 cm)
- 10 g di lievito di birra fresco
Secondo impasto
- 1 limone, la scorza senza la parte bianca (preferibilmente biologico)
- 35 g di zucchero semolato
- 5 g di sale
- 135 g di farina 380 w (vedere varianti)
- 90 g di uova (di cui 45 grammi congelate, vedere consigli)
- 20 g di burro
Termine della preparazione
-
olio di oliva per friggere
of strutto per friggere - zucchero a velo q.b.
- Voeding
- per 1 pezzo
- Calorieën
- 1376 kJ / 329 kcal
- Eiwitten
- 5 g
- Koolhydraten
- 32 g
- Vetten
- 21 g
- Vezels
- 1 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Cornetto gigante
6 Std.
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Ciambelline glassate
50 Min
Ciambella speziata
45 Min
Chiacchiere allo yogurt
1h 5min
Ciambellone veloce allo yogurt
40 Min
Ciambella al limone
2 Std.
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Ciambella classica
55min
Ciambella spezzina al limone
40 Min
Ciambella allo zafferano
50 Min
Ciambelle di Carnevale
4h 5min