Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g de semillas de calabaza (pepitas)
Caldo de camarón
- 1 zanahoria, en trozos
- 1 rama de apio, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 4 cucharadas de caldo de camarón en polvo
- 1000 g de agua
- 200 g de camarones chicos sin pelar
Relleno de camarón
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de canola
- 2 dientes de ajo
- 150 g de camarón pacotilla
Masa de tamal
- 150 g de manteca de cerdo
- 500 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 cda de polvo para hornear
- 1 cda de sal
Salsa
- 500 g de jitomate
- 500 g de tomate verde
- 150 g de cebolla, en trozo
- 2 chiles serranos, sin tallo
- 10 ramitas de cilantro, solamente las hojas
- 1 cdita de sal
Tamales
- 20 piezas de flor de calabaza, solo la flor sin pistilo
- hojas de maíz para tamal, 1 paquete, remojadas en agua
- 1400 g de agua
- Voeding
- per 1 pieza
- Calorieën
- 1126 kJ / 268 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Caldo de camarón
25min
Conchas Gourmet
3 godz. 15 min
Agua de Horchata
10min
Caldo de camarón
40min
Tamales de elote con rajas
4 Std. 45 Min
Salsa verde de chile de árbol
10min
Chile manzano en vinagre
10min
Mole chiapaneco
30min
Tamales rancheros
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Adobo al pastor
10min
Chiles en nogada
1h