![Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7F4EB445-3C80-4275-98DA-B6E52C3D5C26/Derivates/B1829985-5553-49DA-A50B-557524798A43.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
- 250 g de semillas de calabaza (pepitas)
Caldo de camarón
- 1 zanahoria, en trozos
- 1 rama de apio, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 4 cucharadas de caldo de camarón en polvo
- 1000 g de agua
- 200 g de camarones chicos sin pelar
Relleno de camarón
- 30 g de mantequilla
- 10 g de aceite de canola
- 2 dientes de ajo
- 150 g de camarón pacotilla
Masa de tamal
- 150 g de manteca de cerdo
- 500 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 cda de polvo para hornear
- 1 cda de sal
Salsa
- 500 g de jitomate
- 500 g de tomate verde
- 150 g de cebolla, en trozo
- 2 chiles serranos, sin tallo
- 10 ramitas de cilantro, solamente las hojas
- 1 cdita de sal
Tamales
- 20 piezas de flor de calabaza, solo la flor sin pistilo
- hojas de maíz para tamal, 1 paquete, remojadas en agua
- 1400 g de agua
- Voeding
- per 1 pieza
- Calorieën
- 1126 kJ / 268 kcal
- Eiwitten
- 9 g
- Koolhydraten
- 25 g
- Vetten
- 16 g
- Vezels
- 4 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Pollo con mole verde
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Pollo con mole almendrado
2 Std.
Mole Negro
2 Std.
Chiles en nogada
1h
Salsa de chile habanero, tamarindo y mango
30 min
Chiles en nogada
1h
Polvo de chile piquín para sazonar
10min
Tamal de cazuela con rajas
1h
Romeritos
1h 40 min
Caldo de camarón
25 min
Tamales Oaxaqueños
2sa 30 dk