![Tamal de cazuela Tamal de cazuela](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c62b7318-5cda-4b05-92aa-bfab0a149bff/Derivates/132cb50f-fcd3-4722-a68c-6f7a0d0c3d95.jpg)
Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa<br>
-
85
g de manteca vegetal, a temperatura ambiente
of 85 g de manteca de cerdo, a temperatura ambiente - 600 g de harina de maíz para tamales
-
600 - 650
g de agua tibia y 1 cda de concentrado de caldo de verduras (ver tip)
of 600 - 650 g de caldo de pollo, tibio (ver tip) - 1 ½ cditas de sal
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
Salsa verde y verduras<br>
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 chiles serranos, sin tallo
- 300 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de azúcar
- 200 g de calabacitas, en bastones o cubitos
- 75 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 100 g de granos de elote blanco
- 100 g de rajas de chile poblano
Armado
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 100 g de crema ácida, para servir
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1877 kJ / 447 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 554 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Pollo encacahuatado
45min
Tortitas de carne en salsa verde
1 godz. 40 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Mole de olla vegetariano
1h
Chiles en nogada
1h
Entomatado de res con verdolagas
1h
Pambazos CDMX
2h 30min
Tamal de cazuela con rajas
1h
Tamales Verdes
2h 30min
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Esquites de feria
25min