Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Masa<br>
-
85
g de manteca vegetal, a temperatura ambiente
of 85 g de manteca de cerdo, a temperatura ambiente - 600 g de harina de maíz para tamales
-
600 - 650
g de agua tibia y 1 cda de concentrado de caldo de verduras (ver tip)
of 600 - 650 g de caldo de pollo, tibio (ver tip) - 1 ½ cditas de sal
- 1 ½ cditas de polvo para hornear
Salsa verde y verduras<br>
- 500 g de tomate verde
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla, en trozos
- 3 chiles serranos, sin tallo
- 300 g de agua
- 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de azúcar
- 200 g de calabacitas, en bastones o cubitos
- 75 g de cebolla, en gajos (1 cm)
- 100 g de granos de elote blanco
- 100 g de rajas de chile poblano
Armado
- aceite vegetal, el necesario para engrasar
- 100 g de crema ácida, para servir
- Voeding
- per 1 porción
- Calorieën
- 1877 kJ / 447 kcal
- Eiwitten
- 27 g
- Koolhydraten
- 40 g
- Vetten
- 20 g
- Verzadigd vet
- 4 g
- Vezels
- 3 g
- Natrium
- 554 mg
In Collecties
Alternatieve recepten
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Pozole Rojo
1u. 30min
Sopa de tortilla
40 Min
Enchiladas de mole rojo
1 Std.
Esquites de feria
25 Min
Tamales Verdes
2 Std. 30 Min
Tamal de cazuela con rajas
1 Std.
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Tlacoyos de pueblo rellenos de requesón
40 Min
Tamales de Frijol
3 Std.
Conchas Gourmet
3h 15min
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.