Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Pickling spice
- 6 dried red chillies (Kashmiri chillies or long red chillies)
- 2 tsp fennel seeds
- 1 tsp fenugreek seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ½ tsp nigella seeds
- 1 tsp sea salt flakes
Murgh
- 60 g canola oil
- 1 tsp black mustard seeds
- 750 g chicken thigh fillets, cut into cubes (3 cm)
- 180 g natural yoghurt
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 ½ tsp salt
- 250 - 300 g paneer, cut into cubes (1.5 cm) (see Tips)
- 2 brown onions, cut into quarters
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 80 g fresh tomato, cut into quarters
- 80 g tomato paste
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, plus extra for garnishing
- ½ tsp ground black pepper
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 2331 kJ / 555 kcal
- Eiwitten
- 44.4 g
- Koolhydraten
- 21.1 g
- Vetten
- 34.4 g
- Verzadigd vet
- 7 g
- Vezels
- 12.7 g
- Natrium
- 1900.1 mg
Alternatieve recepten
Baingan ka bharta
1h 20min
Samosas
1h 35min
Amritsari dal
26 godz.
Seekh kebabs
50min
Everyday Indian curry paste
30min
Avial (vegetables in yoghurt)
30min
Carrot halwa
1h 5min
Biryani
1 Std. 25 Min
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Potato karakari
50min
Bhuna gosht
1h 20min
Chhole (chickpea curry)
35min