Apparaten en Accessoires
Samosas
Voorbereiding 1u.
Totaal 1u. 35min
24 portions
Ingrediënten
Pastry
-
water260 g
-
ghee (see Tips)20 g
-
plain flour plus extra for dusting500 g
-
salt½ tsp
Filling
-
red onion cut into quarters100 g
-
fresh long green chillies trimmed2 - 3
-
fresh coriander leaves and stalks5 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
lemon juice2 tbsp
-
salt1 ½ tsp
-
lamb mince300 g
-
ground black pepper1 tsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
ground coriander1 ¼ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
garlic paste (see Tips)3 tsp
-
ginger paste (see Tips)3 tsp
-
garam masala (see Tips)1 tbsp
Assembly
-
plain flour for dusting
-
vegetable oil for frying1250 g
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portion
Natrium
212.1 mg
Eiwitten
5.2 g
Calorieën
768.3 kJ /
182.9 kcal
Vetten
10.8 g
Vezels
1.6 g
Verzadigd vet
1.7 g
Koolhydraten
16 g
Bevalt het je?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Flavours of India
98 recepten
Australië en Nieuw-Zeeland
Australië en Nieuw-Zeeland
Misschien vind je dit ook leuk...
Bombay aloo
40 Min
Rogani kumbh
45 Min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 Std. 10 Min
Samosa with fresh tomato chutney
2 Std.
Onion bhaji
45 Min
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Potato karakari
50 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Roti
2 Std.
Chicken korma
45 Min