Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batter
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 200 g self-raising flour
- 1 pinch salt
- 150 g buttermilk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (optional)
- 1000 g water
Orange sauce
- 250 g orange juice
- 80 g orange marmalade
- 20 g caster sugar
- 2 oranges, peeled and segmented
- 40 g unsalted butter
- 20 g orange liqueur (optional)
- whipped cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895.1 kJ / 451.2 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 22.1 g
- Verzadigd vet
- 13.6 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 243.6 mg
Alternatieve recepten
Bread and butter pudding
1h 15 min
Lemon delicious
1 godz. 5 min
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Cheesecakes in jars
4h
Sago plum pudding
28h 15min
Raspberry and lemon flan
1h
Orange and almond cake
2h 20min
Lemon meringue tarts
25 godz. 30 min
Caribbean carrot cake
2h 10min
Portuguese-style custard tarts
40min
Lemon or lime butter
15min
Pavlova
6h