Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Batter
- 150 g unsalted butter, softened and cut into pieces, plus extra for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 150 g raw sugar
- 3 eggs
- 200 g self-raising flour
- 1 pinch salt
- 150 g buttermilk
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only (optional)
- 1000 g water
Orange sauce
- 250 g orange juice
- 80 g orange marmalade
- 20 g caster sugar
- 2 oranges, peeled and segmented
- 40 g unsalted butter
- 20 g orange liqueur (optional)
- whipped cream, to serve
- Voeding
- per 1 portion
- Calorieën
- 1895.1 kJ / 451.2 kcal
- Eiwitten
- 7.6 g
- Koolhydraten
- 55.5 g
- Vetten
- 22.1 g
- Verzadigd vet
- 13.6 g
- Vezels
- 3.9 g
- Natrium
- 243.6 mg
Alternatieve recepten
Steamed ginger pudding
3h 5 min
Lemon delicious
1h 5min
Sticky toffee puddings
1sa
Steamed ginger puddings
40 min
Baked chocolate ricotta with blueberries and cream
55 dk
Lemon or lime butter
15min
Spiced red wine pears
45 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7h 30min
Milk jellies with poached stone fruit
5 Std.
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Apple sponge pudding
1sa 20 dk
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min