Moeilijkheidsgraad
De meeste van onze recepten zijn eenvoudig. Sommige vragen wat meer van u: deze zijn als gemiddeld of gevorderd beoordeeld en kunnen wat meer tijd kosten.
Voorbereidingstijd
Dit is hoeveel tijd u nodig hebt om deze maaltijd te bereiden.
Totale tijd
Dit is hoe lang het duurt om deze maaltijd van het begin tot het eind te maken: marineren, bakken, afkoelen enz.
Portie
Dit toont het aantal porties dat dit recept maakt.
Ingrediënten
Kartoffelklöße
- 800 g Kartoffeln, mehlig kochend, in Stücken (3 cm)
- 30 g Zitronensaft
- 500 g Wasser
- 1 Brötchen (ca. 50 g), altbacken, in Würfeln (1 cm)
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 g Kartoffelstärke
- 1 TL Salz
- 1 Ei
Rahmchampignons und Fertigstellung
- 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
of 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 400 g frische Champignons, halbiert, ggf. geviertelt
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 200 g Sahne
- 10 g Speisestärke
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- Voeding
- per 1 Portion
- Calorieën
- 2814 kJ / 673 kcal
- Eiwitten
- 11 g
- Koolhydraten
- 76 g
- Vetten
- 35 g
- Vezels
- 5.5 g
In Collecties
Alternatieve recepten
Rahmsauerkraut mit Kasseler Rippchen
1 Std. 30 Min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3h
Böhmische Knödel
1h
Lammrollen mit Bayrisch Kraut und Kartoffel-Blini
1h 10 min
Senf-Kräuter-Eier mit Kartoffeln
1h
Tote Oma
50 min
Eingelegte Wachteleier
72h
Eier in Petersiliensauce
1h
Würzfleisch (Ragout fin)
1h
Kartoffelklöße
25h
Senfeier
1 Std. 5 Min